Mai rar întâlnit decât vinul spumant alb, un vin spumant roșu are şi un public aparte, care preferă cu precădere unul dintre cele trei stiluri principale: spumant australian Shiraz, Lambrusco italian sau Brachetto d’Acqui. Dacă până nu demult pentru această categorie nu se înscriau prea mulţi producători, astăzi sunt inclusiv producători locali sau moldoveni care pun pe piaţă spumante roşii, printre aceştia numărându-se şi crama Cricova. Majoritatea spumantelor roşii vin însă din Italia, acolo unde la dolce vita se întreţine cu o varietate impresionantă de gusturi şi arome, toate la fel de speciale. La fel ca spumantele albe, şi cele roșii se obţin prin dubla fermentaţie a vinului liniştit şi nu există nicio limită în ceea ce privește soiurile roșii care pot da aromă spumantelor. Efervescenţa bulelor şi textura cremoasă, dar și prezenţa unor tanini fini îmbracă plăcut aromele varietale alese să dea viaţă spumantelor roşii, indiferent de soiul sau amestecul de soiuri ales.
1 - 3 din 3 Produse / 1 Pagini