Spania ocupă locul trei în clasamentul celor mai mari producători de vin din lume, după Franţa şi Italia. Aici, cultura viţei-de-vie are o istorie ce se întinde până spre anul 3000 î. Hr. Astăzi viţa de vie este cultivată în toate cele 17 regiuni administrative ale Peninsulei Iberice, principalele zone viticole fiind Valencia, Murcia, Navarra, Aragon, Andaluzia, Catalonia, Rioja şi Galicia. Pe lângă soiurile internaţionale, Spania se mândreşte cu soiuri locale precum Airen, Tempranillo, Pedro Ximénez, Bobal, Garnacha, Monastrell, Albarino, Macabeo și Palomino. În funcţie de perioada de învechire, vinurile spaniole sunt clasificate astfel: Joven, Crianza, Reserva sau Gran Reserva. Unul dintre cele mai populare sortimente spaniole este Sherry, un vin fortificat produs exclusiv în Jerez de la Frontera, Andaluzia.
41 - 57 din 57 Produse / 2 Pagini