WHISKY 70cl / 46% COD PRODUS: RX0116
Wemyss Malts celebrează varietatea whisky-urilor scoţiene prin îmbutelierea unora dintre cele mai speciale expresii şi adăugarea lor în colecţii ce includ gusturi dulci, condimentate sau uşor afumate. Auld Scots Bakery 1996 ascunde în interiorul sticlei un single cask single malt whisky extraordinar, produs al distileriei Glenrothes, îmbuteliat independent de Wemyss Malts într-un număr limitat de 343 de sticle. Expresia ce reflectă din plin stilul regiunii Speyside este maturată în butoaie tip hogshead, unde rămâne din 1996 până în 2018, atunci când profilul său aromatic este gata să impresioneze prin accente fructate şi nuanţe delicioase de turtă dulce.
Notele degustării:
Miros: Buchet intens aromat, care aduce în prim plan nuanţe de prăjitură cu fructe şi impresii dulci, lactice.
Gust: Arome captivante de turtă dulce, complimentate cu accente de fructe uscate, zahăr brun şi coji de portocală glasată.
Finish: Mediu, fin piperat, cu accente de ghimbir.
Culoare: Auriu.