Asemenea celorlalte ţinuturi scoţiene producătoare de whisky Lowland s-a bazat iniţial pe orz malţat pentru a produce unele dintre cele mai savuroase single malt-uri. Avântul pe care l-a luat însă consumul de blended Scotch a modificat traseul pe care ţările de jos îl începuseră, astfel că din aproape în aproape, Lowland a devenit în mare parte o zonă cunoscută pentru producţia de blended whisky şi whisky din cereale, cu mici excepţii. Câteva distilerii din Lowland continuă însă tradiţia de a produce malțuri blânde, ierboase și ușor de băut, în stilul specific zonei, printre acestea numărându-se Glenkinchie, Auchentoshan, Daftmill și Ailsa Bay, ultima fiind o distilerie a cărei producție este folosită strict în amestecuri. Natura delicată, uşor florală, ce defineşte whisky-urile din Lowland, se datorează triplei distilări, specifică majorităţii distileriilor de aici, puţine la număr comparativ cu celelalte regiuni scoţiene producătoare de whisky.
1 - 3 din 3 Produse / 1 Pagini