Okinawa este cea mai mare insulă din arhipelagul Ryukyu şi cea mai sudica prefectură a Japoniei, independentă de Japonia până în anul 1879 şi cu un climat subtropical aparte. Majoritatea oamenilor au în minte sake sau shochu atunci când se gândesc la licori japoneze, însă cei care cunosc îndeaproape cultura japoneză vor avea în minte awamori – o băutură pe bază de orez fermentat care a rămas până astăzi secretul cel mai bine păstrat din Okinawa, asemănătoare la gust cu un whisky sau cu un bourbon. În ceea ce priveşte însă producţia de whisky Okinawa propune o viziune îndrăzneață, contemporană, bazată pe blenduri ce împrumută din caracterul insulei subtropicale şi se caracterizează prin arome distincte. Master blenderii care distilează și maturează whisky-ul în Japonia amestecă adesea licorile cu alte whisky-uri din lumea largă pentru a dărui un plus de complexitate, caracter și profunzime licorilor ce poartă pe etichetă originile Okinawa.
1 - 3 din 3 Produse / 1 Pagini