Asistăm la o revenire a gusturilor intense în lumea whisky-ului, unde Rye Whisky pare să câştige tot mai multă simpatie. Pentru a fi catalogat rye, un whisky trebuie să conţină cel puţin 51% secară în amestecul care merge spre distilare, iar atunci când acesta este învechit pe o perioadă de minimum doi ani în butoaie din lemn de stejar arse în interior, denumirea sa se modifică în “straight rye”. Calităţile specifice ale acestui whisky american cu tradiţie se referă la un caracter condimentat, o paletă aromatică intensă şi un final uşor amărui, de aceea, cu cât un Rye Whisky este mai vechi, cu atât este mai catifelat, mai echilibrat şi mai uşor de băut. Rye Whisky sau American Rye, cum mai este el denumit în lumea băuturilor fine, creează baza pentru o varietate de cocktail-uri pe care le savurăm zi de zi, precum Manhattan, Summer Rye sau Ginger Ale Highball.
1 - 7 din 7 Produse / 1 Pagini